Како да разликувате хидраулични ножици

Повеќекратна употреба на различни хидраулични ножици

Многу клиенти се јавуваат да се распрашаат за хидраулични ножици, а понекогаш клиентите не знаат кои хидраулични ножици сакаат.Значи, денес, ајде да разговараме за тоа како детално да ги разликуваме хидрауличните ножици.
一、Колку видови хидраулични ножици за багер има?
Хидраулични ножици за багер се поделени во две категории: механички и хидраулични.
1. Механичкиот тип е да се користи цилиндарот на кофата на багерот за да дејствува на рачката за поврзување на шипката и да примени надворешна сила на горното тело на смолкнување, а долниот дел за смолкнување е фиксиран на стапот.Има карактеристики на компактна структура и удобна инсталација.Недостаток е што силата на смолкнување не е голема како хидрауличниот притисок, а предноста е што цената е евтина, а инсталацијата е едноставна и удобна.
2.хидрауличните ножици се делат на фиксни и ротирачки типови.Фиксираните хидраулични ножици имаат свои хидраулични цилиндри, кои го користат потисокот на цилиндрите за стрижење.Предноста е што силата на смолкнување е голема, недостатокот е што не може да се ротира и незгодно е да се лоцира положбата при демонтирање или стрижење на челичната конструкција;
(1) ротирачкото хидрауличко смолкнување е поделено на два вида: едноцилиндрично и двоцилиндрично

(2) типот со двоцилиндри главно се користи за инсталирање на продолжената рака.Уривање, арматура за смолкнување итн.
Едноцилиндричниот тип е попознат како олекранонско смолкнување.Овој тип главно се користи на пазарот за уривање, погоните за преработка на старо железо итн. Во овој случај, нема потреба да се издолжува раката.Релативно кажано, силата на смолкнување на едноцилиндричниот олекранон е поголема од онаа на двоцилиндричниот, бидејќи едноцилиндричниот цилиндар за смолкнување е подебел и посилен.

二、Примената и предностите на ножиците олекранон: тешки хидраулични ножици, големи цилиндри за масло, инсталирани на багери, кои се користат за демонтирање отпадни автомобили, сечење челични шипки, челик, резервоари, цевки и друг отпаден челик, таквите ножици се погодни за различни операции, вклучително и челик Во апликации како што се структурно уривање и преработка на отпаден челик, може да сече железни материјали, челик, лименки, цевки итн. подобри од перформансите на обичните хидраулични ножици.Над 15%, таа е една од најголемите сили на смолкнување меѓу хидрауличните ножици на багерот.

Хидраулични ножици со багер се користат и за уривање и дробење бетон, стрижење гранки итн. Yantai Jiwei Construction Machinery Co., Ltd. препорачува кога клиентите треба да купат хидраулични ножици, да контактираат со нас за потврда пред купувањето, за да не купуваат погрешно.


Време на објавување: 18 февруари 2022 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја