Зошто тече гас?

Истекувањето на азот од хидрауличниот прекинувач предизвикува слабеење на прекинувачот.Општата грешка е да се провери дали азотниот вентил на горниот цилиндар протекува, или да го наполните горниот цилиндар со азот и да го користите багерот за да го ставите горниот цилиндар на хидрауличниот кршач на карпи во базенот за да погледнете.Без разлика дали има истекување на воздух од воздушни меури, ако овие чекори не можат да го проверат изворот на истекување на воздухот, тогаш азотниот гас веројатно ќе истекува од преминот за масло на хидрауличниот прекинувач на багерот!

Дури и ако мала количина воздух влезе во хидрауличниот систем, тоа ќе има големо влијание врз системот.

Зошто тече гас2

Чеканот за хидрауличниот прекинувач HMB ќе се тестира за непропустливост на воздухот за време на склопувањето.По 24 часа надувување, проверете дали има недостаток на азот

Зошто тече гас3

Зошто тече гас?

Постојат три причини за истекување на гас:

1. Преку завртките премногу се олабавуваат

2. Проблеми со вентилите за гас

3. Сетови за заптивки внатре се скршени

Зошто тече гас4
Зошто тече гас5

Како да ја дознаете вистинската причина?

Проверка на (сапуница) вода.

Да провериш од каде тече гас?

1. спојниот дел помеѓу предната глава и задната глава (прицврстете ги проодните завртки)

2. Делот на вентилот за гас (заменете го вентилот за гас)

3. Брадавиците на маслото во и надвор (расклопување на хидрауличниот чекан за кршење карпи и заменете ги комплетите за заптивки),Ако има воздушни меури, ве молиме заменете го прстенот на клипот на хидрауличниот чекан за кршење или воздушната заптивка на прстенот на клипот навреме!

Yantai Jiwei Construction Machinery Equipment Co., Ltd. е професионален производител на хидраулични прекинувачи хидраулични хидрауличен чекан и додаток за багер.Со 13-годишно искуство, имаме сопствен бренд HMB и имаме добра репутација.HMB произведува цела палета на soosan хидраулични прекинувачи, грабежи за багер, рипер на багер, брза спојка, хидраулична плоча за компактор, корпа за багер итн., добредојдовте да контактирате.


Време на објавување: мај-11-2022 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја